Centennium start Datavault Builder
implementatie bij gemeente Schiedam

Centennium - Data- en Informatiemanagement

Centennium is bij de gemeente Schiedam gestart met haar eerste implementatie van Datavault Builder. Centennium is als BI expertisehuis onder meer actief in Datawarehouse Automation en is sinds vorig jaar partner van Datavault Builder.

Ruim 15 jaar geleden heeft Centennium haar eigen Datawarehouse Automation oplossing ontwikkeld, toen er nog nauwelijks tools hiervoor op de markt waren. Deze relatief eenvoudige doch zeer effectieve en efficiënte oplossing – de Centennium Automation Tool (CAT), gebaseerd op de Centennium Datawarehouse Methodiek in combinatie met Template Based Development -, hebben we sindsdien bij ruim 25 klanten succesvol toegepast.

Voor meer informatie hierover zie https://www.centennium.nl/datawarehouse-automation/

Tegenwoordig zijn er veel tools voor DWH Automation op de markt en middels eigen onderzoek en op basis van eigen kennis en praktijkervaring delen onze consultants regelmatig deze expertise, zowel intern als met klanten. Dit onderzoek en onze opgebouwde expertise hebben uitgewezen dat Datavault Builder (gevestigd te Zwitserland en inmiddels actief in acht landen) een waardevolle aanvulling is op de specialistische kennis en de specifieke diensten die Centennium op dit gebied aan datagedreven organisaties levert. Casper ter Luun, lead-developer van Centennium en nauw betrokken bij de onderhavige implementatie: “we merken dat wij als partner van Datavault Builder nóg beter in staat zijn om onze klanten optimaal te ondersteunen bij het (geautomatiseerd) oplossen van hun BI/DWH vraagstukken.”

Centennium ondersteunt de gemeente Schiedam al enige tijd bij haar ambities om datagedreven te gaan werken en bij het inrichten van haar BI landschap. Mede op ons advies heeft de gemeente Schiedam er nu voor gekozen om haar BI/datawarehouse omgeving verder door te ontwikkelen met behulp van Datavault Builder.
Voor meer informatie over Datavault Builder, zie https://www.datavault-builder.com/.

Foto: Bart van Hoek

Print Friendly, PDF & Email