10e Microsoft Azure certificering Centennium

Centennium - Data- en Informatiemanagement

Door de jaren heen is Microsoft voor Centennium en vele andere organisaties een van de belangrijkste ICT-platformen. In het begin met name als database- en ontwikkelplatform en vervolgens ook steeds meer als platform voor Business Intelligence en Datawarehousing.

Centennium heeft als expertisehuis al vanaf de start van in 1998 nadrukkelijk geïnvesteerd in deze belangrijke kennis, wat geleid heeft tot honderden trainingen en tientallen certificeringen. Recent gericht op de nieuwe role-based certificeringstrajecten voor Azure, Microsofts cloud oplossingen.

In mei van dit jaar haalde de eerste Centennium-consultant zijn Azure Microsoft-certificering binnen. Met de behaalde certificering in deze maand komt het aantal Microsoft Azure gecertificeerde Centennium consultants formeel op 10, waarbij de verwachting is dat dit aantal binnen enkele maanden op 15 zal staan, in diverse Azure richtingen.

Medio 2020 telt het Microsoft-programma maar liefst een vijftiental mogelijke Azure certificeringen. Variërend van Azure (Data/AI) Fundamentals tot diverse Specialty en Associate certificeringen, zoals Azure Data Engineer of Azure Data Scientist Associate. Zie de bijgaande figuren.

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen ingeschreven voor certificeringsprogramma’s vanwege de aanzienlijke voordelen van Microsoft-certificeringen. Een van de redenen waarom de certificeringen zo belangrijk zijn geworden, is dat werk- en opdrachtgevers het belang ervan inzien en ze als maatstaf hebben gesteld om de competentie van kandidaten te meten.

De certificeringsprogramma’s zullen doorontwikkeld blijven worden door Microsoft aangezien de ICT-industrie exponentieel blijft groeien. Het is belangrijk om te weten dat de omvang ervan niet wordt gedreven door Microsoft, maar door hoe geïnteresseerd mensen zijn in het verwerven van nieuwe vaardigheden die hen zullen helpen professioneel uit te blinken. Van Microsoft is bekend dat het voldoet aan de eisen van zowel de mensen als de industrie.

De Azure leerpaden en certificeringen zijn dan ook nog regelmatig aan verandering onderhevig.

Centennium volgt (ook) deze ontwikkelingen op de voet en stelt haar consultants continu in staat de expertise up-to-date te houden.

 

 

Print Friendly, PDF & Email