Ontwikkeling complex datamodel CCV

Centennium - Data- en Informatiemanagement

Ontwikkeling complex datamodel voor transactieverwerkingen CCV

CCV is marktleider in Nederland voor wat betreft de transactieverwerking van pinterminals. Denk hierbij aan grote restaurantketens tot aan de lokale bakker die dankzij CCV hun klanten kunnen laten pinnen. Alle financiële instellingen die geldelijke transacties verwerken dienen ervoor te zorgen dat deze transacties niet behoren tot witwaspraktijken of terrorismefinanciering.

CCV heeft een grootschalig project uitgevoerd om klantdossiers te completeren en klanten opnieuw te screenen conform wet- en regelgeving. Centennium heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een datamodel om dit proces van de juiste informatie te voorzien. Om een goed beeld te krijgen van de klant zijn er veel bronnen nodig om tot een volledig profiel te komen. Denk hierbij aan o.a.: ERP-systeem, CRM, KVK-register, KBO-register, Monitoring, Alerts, Input risicoclassificatie en de screeningsportal van CCV.

Al deze bronnen zijn gemodelleerd in een bruikbare datamart. Het datateam heeft dit gemodelleerd in 4 lagen: sources, ster-model, historie en delivery. Gedurende het project heeft het team geregeld gewerkt in een CI/CD-methode van opleveren.

Rob Spaans, BI consultant van Centennium: “Tijdens dit project zijn we tegen veel verschillende uitdagingen gelopen zoals MDM-vraagstukken, proces-vraagstukken, projectarchitectuur en de harde deadlines. Dankzij optimaal teamwork hebben we alles kunnen oplossen.”

Naast de ontwikkelrol heeft Centennium ook voorzien in een adviserende rol in proceskeuzes en heeft veel data-analyse moeten doen met als resultaat dat de gestelde deadlines (door DNB) zijn gehaald!

Print Friendly, PDF & Email