Mijlpaal: 25ste Data Vault certificering voor Centennium

Centennium - Data- en Informatiemanagement

Door de jaren heen is Data Vault voor Centennium en vele andere organisaties dé standaard geworden voor het modelleren van het moderne (enterprise) datawarehouse. Centennium heeft sinds 2008 nadrukkelijk geïnvesteerd in deze belangrijke kennis en dit door de jaren heen geregeld bekroond met een certificering.

Sinds eind vorige maand mogen ook collega’s Tommy en Carlo zich officieel Certified Data Vault Data Modeler noemen. En brengen daarmee het aantal Data Vault gecertificeerde consultants van Centennium sinds 2008 op 25, een bijzondere mijlpaal!

Voor datawarehousing zijn de betekenis van data, datakwaliteit, integratie van data en het vasthouden van historie van essentieel belang. De vele verschijningsvormen van data vereisen daarbij een data modelleringsaanpak die toekomst vast is en organisatie breed kan worden ingezet. Waarmee de gebruikers van data zo eenvoudig mogelijk, tijdig en eenduidige toegang krijgen tot de voor hen waardevolle data. Tegelijkertijd blijft flexibiliteit geboden in het aanpassen of uitbreiden van data modellen met minimale impact op de systeemomgeving.

Het is en blijft moeilijk tot onmogelijk om op voorhand de toekomstige wensen van de organisatie in te schatten. Wel is het mogelijk om een architectuur toe te passen waarbij uitbreiding, beheersbaarheid en flexibiliteit vooraan staan.Binnen dit kader heeft Dan Linstedt in 2002 een generieke manier van data modelleren ontwikkeld waarbij data op een bepaalde manier wordt geregistreerd in een kluis (‘vault’). De kluis is minder toegankelijk voor eindgebruikers: de Data Vault wordt gepositioneerd als de centrale laag om te registreren. Stermodellen, rapportages, kubussen, etc. worden gevoed vanuit de Data Vault.Het Data Vault model biedt zo een sterke basis voor een eenvoudig uitbreidbaar, auditeerbaar en schaalbaar datawarehouse, waarbij door de drastisch afgenomen complexiteit de totale kosten voor het datawarehouse worden gereduceerd.

Data Vault is hierdoor dé standaard geworden voor het modelleren van het moderne (enterprise) datawarehouse.

Print Friendly, PDF & Email