Centennium - Data- en Informatiemanagement

In navolging van het eerder verschenen 2020 Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms heeft Gartner het 2020 Magic Quadrant for Data Science and Machine Learning Platforms gepresenteerd. Het marktlandschap voor Datascience (DS), Machine Learning (ML) en Artificial Intelligence (AI) is zeer gefragmenteerd, concurrerend en complex om te begrijpen. Gartner probeert hierbij te helpen en rangschikt leveranciers op basis van specifieke criteria.

In de kern evalueert Gartner leveranciers op basis van hun steun voor een samenhangende, complete en end-to-end oplossing voor een data science-platform. Commerciële beschikbaarheid en acceptatie door klanten van platforms fungeren als belangrijke beïnvloeders bij het bepalen van de leveranciersrangschikking.

Speciale nadruk legt Gartner op de beschikbaarheid van het platform in de openbare cloud, hybride cloud en on-premises datacenter. Gartner beschouwt AutoML ook als een belangrijk onderdeel van het platform waarmee niet-ontwikkelaars ML-modellen kunnen bouwen.

Print Friendly, PDF & Email