ETL (Extract, Transform & Load)

ETL (Extract, Transform & Load)

ETL is een type data integratie dat verwijst naar de drie stappen (extraheren, transformeren en laden) waarmee gegevens uit meerdere bronnen gecombineerd worden. Het wordt vaak gebruikt om een datawarehouse te bouwen. Tijdens dit proces worden gegevens uit een bronsysteem gehaald (geëxtraheerd), omgezet (getransformeerd) naar een formaat dat kan worden geanalyseerd en opgeslagen (geladen) in een datawarehouse of ander systeem. Afhankelijk van de leverancier en gebruikte ETL-techniek kun je vrijwel alle beschikbare data in je eigen database krijgen.

Bedrijven vertrouwen al jaren op het ETL-proces om een geconsolideerd beeld te krijgen van de gegevens die adequater inzicht en betere zakelijke beslissingen mogelijk maken. Tegenwoordig is deze methode voor het integreren van gegevens uit meerdere systemen en bronnen nog steeds een kerncomponent van de toolbox voor data integratie van een organisatie.

Voordelen van ETL
ETL is buitengewoon relevant in Datawarehousing en Business Intelligence en biedt veel voordelen. Het biedt bij gebruik met een enterprise data warehouse een diepe historische context voor de organisatie en door een geconsolideerde weergave te bieden maakt ETL het voor zakelijke gebruikers gemakkelijker om gegevens te analyseren en te rapporteren die relevant zijn voor hun initiatieven. Daarnaast kan ETL de productiviteit van data professionals verbeteren omdat het processen codeert en hergebruikt die gegevens verplaatsen zonder technische vaardigheden te vereisen om code of scripts te schrijven.

ETL is in de loop van de tijd sterk geëvolueerd om opkomende integratie requirements te ondersteunen voor zaken als het streamen van gegevens. Organisaties hebben een vorm van ETL nodig om gegevens samen te brengen, de nauwkeurigheid te behouden en de audits te leveren die doorgaans vereist zijn voor datawarehousing, rapportage en analyse. 


Waarom Centennium?

  • Het in kaart brengen van de benodigde brondata benodigd voor de informatie om tot een helder beeld te komen
  • Advies over welke ETL-techniek het beste bij uw organisatie past
  • Ontwerp en realisatie van ETL-oplossingen
  • De beste data integratie oplossingen op maat
  • Jarenlange ervaring en een leidende positie in de markt van Datawarehouse Automation
  • Coaching on-the-job

Centennium heeft al meer dan 20 jaar ervaring. Benieuwd naar de verhalen? Kijk dan bij onze Cases.

Wij bieden onze ETL expertise in verschillende vormen aan. Lees daarvoor verder op Expertise services.

Print Friendly, PDF & Email