Doelgerichte datavirtualisatie

Centennium - Data- en Informatiemanagement

Nationale Nederlanden Investment Partners: doelgerichte datavirtualisatie

Nationale Nederlanden Investment Partners (NN IP) is een solide Nederlandse vermogensbeheerder. Zij maakt deel uit van NN Group, waarvan de rijke geschiedenis als financiële dienstverlener bijna 175 jaar teruggaat. NN IP heeft meer dan 1.000 werknemers, is actief in 37 landen en beheert circa € 300 miljard aan vermogen. Dit vermogen wordt beheerd voor zowel professionele beleggers & investeerders als particuliere beleggers.

NN IP heeft dagelijks data nodig voor het uitvoeren van haar corebusiness én om te voldoen aan de daarbij horende regelgeving. Dagelijks moet data over alle portfolio’s beschikbaar worden gesteld aan de juiste stakeholders. Om dit te proces uit te voeren heeft NN IP diverse systemen in gebruik.
In 2021 heeft NN IP haar Datawarehouse uitgezet en is de organisatie overgestapt naar andere oplossingen en heeft het deze verder uitgebouwd. Eigen data wordt direct uit de bron gebruikt met behulp van een zelf ontworpen API. Aanvullend wordt een deel van de data extern beheerd welke samengevoegd kan worden met de intern beschikbare API’s.
Het combineren van data wordt gedaan middels onder andere Denodo. Denodo is een datavirtualisatiepakket dat lokaal én in de cloud functioneert. Onlangs heeft NN IP een project uitgevoerd om de lokale componenten te migreren naar de cloud. Centennium heeft aan dit project meegeholpen om diverse producten over te zetten naar de nieuwe cloud omgeving.

Centennium ondersteunt NN IP in verschillende projecten alsmede met het ontwerpen van datastromen en het genereren van bruikbare data. NN IP heeft er voor gekozen om de data te verspreiden via API’s of via Amazon Web Services (AWS). Deze keuze ondersteunt de strategische keuze om de IT architectuur flexibel op te zetten.

Print Friendly, PDF & Email