Datawarehousing

Datawarehousing

Datawarehousing is het zodanig verzamelen en organiseren van data dat een gestructureerd ‘pakhuis’ van data ontstaat waaruit op effectieve wijze selecties kunnen worden gemaakt die gebruikt kunnen worden voor analyses en rapportages.

Daarmee ligt datawarehousing aan de basis van Business Intelligence (BI). In een datawarehouse wordt informatie uit allerlei bedrijfstoepassingen opgeslagen. Door de relevante informatie snel beschikbaar te maken kunnen allerlei soorten rapportages efficiënt gemaakt worden. Een datawarehouse kan daardoor een hele tijdsbesparing zijn voor bedrijven die op grote schaal data verzamelen en die een algemeen inzicht willen krijgen in hun bedrijfsvoering. De centrale verzameling van data zorgt ervoor dat er meer holistische analyses kunnen gemaakt worden. Hierdoor kunnen echte beleidsbeslissingen gemaakt worden en strategieën geoptimaliseerd worden. Ook voor overzichtsrapportages naar de aandeelhouders toe is deze overkoepelende aanpak handig.

Business intelligence heeft geen waarde zonder juiste en eenvoudige toegang tot de in de organisatie beschikbare data. Met een goed opgezet datawarehouse stel je de data beschikbaar naar de organisatie.

Een datawarehouse kan op heel wat verschillende manieren worden ingericht. De bekendste modellen zijn de originele Inmon-methode en de Kimball-methode. Daarnaast is er ook nog het nieuwere Data Vault. Welke methode ideaal is zal per bedrijf verschillen.

Waarom Centennium?

  • Het in kaart brengen van alle informatie om tot een helder beeld te komen.
  • Advies over welke methode het beste bij uw organisatie past
  • De beste datawarehouse oplossingen op maat
  • Jarenlange ervaring en een leidende positie in de markt van Datawarehouse Automation
  • Opleiding en certificering

Centennium heeft al meer dan 20 jaar ervaring. Benieuwd naar de verhalen? Kijk dan bij onze Cases.

Wij bieden onze Datawarehousing expertise in verschillende vormen aan. Lees daarvoor verder op Expertise services.

Print Friendly, PDF & Email