Datagedrevenheid bij AON

Centennium - Data- en Informatiemanagement

Data driven werken @ Aon

Aon is een internationale verzekeraar. De organisatie is groot geworden door meerdere overnames door de jaren heen. In het afgelopen jaar werd bijvoorbeeld ook Willis Towers Watson overgenomen. De diverse overnames van organisaties brengen de nodige uitdagingen met zich mee in de vorm van verspreide data in verschillende systemen. De doelstelling van Aon is om ‘data driven’ te werken. Dit kan gerealiseerd worden als de diverse systemen correct worden geconsolideerd met elkaar. In het geval van Aon wordt dit gedaan in een datawarehouse.

De overtuiging om ‘data driven’ te werken komt voort uit de eigen ervaringen van Aon. En uit de overtuiging dat wanneer betrouwbare informatie gebaseerd is op alle data die opgeslagen staat Aon een sterkere positie heeft in de markt. Niet alleen voor onderhandelingen met derden maar hoofdzakelijk om haar klanten optimaal te bedienen en hen bijvoorbeeld proactief te kunnen informeren.

In het verleden, met tal van eerdere overnames, zijn diverse systemen geconsolideerd in een datawarehouse dat gebaseerd is op de Datavault 2.0 methodiek. Om te zorgen dat de diverse polis-systemen goed op elkaar aansluiten, zijn eenduidige Business rules van groot belang. De set van Business rules is niet één keer te implementeren en zijn aan verandering onderhevig. Centennium heeft Aon in 2020 ondersteund in het onderhouden van onder andere deze Business rules, wanneer de business stakeholders dat wensten.

Centennium faciliteerde naast de bovengenoemde werkzaamheden ook het onderhoud van het datawarehouse. Dat houdt in het monitoren van de batch laad- en verwerkingsprocessen en het herstellen van eventuele fouten. Hierdoor kon de afdeling Data Intelligence (DI) binnen Aon betrouwbare data aanleveren aan de business stakeholders.

Foto: Remmers BV

Print Friendly, PDF & Email