Data- en informatiemanagement Stater

Centennium - Data- en Informatiemanagement

Centennium ondersteunt Stater in haar Data Services

Stater is gestart in 1997 en is inmiddels marktleider op het gebied van hypotheekservices. Stater was lange tijd volledig eigendom van ABN AMRO en sinds 2019 is haar grootaandeelhouder Infosys BPM, één van de grootste IT-BPO-bedrijven ter wereld.

Stater levert hypothecaire diensten -en platformen voor meer dan 40 externe geldverstrekkers. Het bedrijf wil het gehele proces van hun klanten ondersteunen, van oriëntatie en afsluiten van de hypotheek tot het beheer en uiteindelijk het beëindigen daarvan. En alles wat daar bij hoort. Het einddoel is om consumenten op de hypotheekmarkt veilig, snel en probleemloos hun hypotheek te laten afsluiten, en zelf te laten beheren.
Bij Stater staat directe digitale bediening centraal. Met Infosys als grootaandeelhouder willen zij nog veel verder gaan op het gebied van innovatie en digitalisering in de hypotheekmarkt. Oftewel meer betekenen voor meer geldverstrekkers en consumenten.

Adequaat data- en informatiemanagement speelt bij Stater vanzelfsprekend een belangrijke rol. De afdeling Data Services staat hierbij centraal. Eén van de vele rapportages die door deze afdeling wordt ontwikkeld is de Service Level Rapportage (SLR). Hiermee rapporteert Stater aan haar klanten alsmede intern en toetst of alle met de klanten gemaakte afspraken voor elke verkochte dienst zijn gerealiseerd.

De huidige SLR is aan een update toe. Er moet meer informatie over het proces worden toegevoegd, het dashboard moet interactief worden, beter leesbaar en 24/7 benaderbaar. Daarom wordt de overstap gemaakt naar PowerBI, als de nieuwe rapportagetool. Eerst nog on premise, maar later in de cloud. Verder vindt er een verhuizing plaats van de brondata voor alle rapportages naar een datalake.

Centennium helpt Stater in de analyse van noodzakelijke processen en brondata, de beschrijving ervan voor de verschillende diensten van de organisatie en het verzorgen van de documentatie voor het offshore development team. Tevens is een demo Dashboard in PowerBI ontwikkeld en zowel intern als extern gepresenteerd.

Print Friendly, PDF & Email