Gemiva-SVG Groep

Centennium - Data- en Informatiemanagement

Duurzame borging dataprocessen

Gemiva-SVG groep

Gemiva-SVG groep wilde graag advies met betrekking tot haar Business Intelligence (BI) omgeving. Toegespitst op de keuze tussen: hetzij fors investeren in nieuwe BI-software, migratie van bestaande dashboards en rapportages naar het nieuwe platform, alsmede het opleiden en trainen van haar medewerkers in de nieuwe tooling, hetzij doorgaan op de eerder ingeslagen weg en een nieuw (meerjarig) contract afsluiten met de reeds actieve BI-softwareleverancier. Ook wilde Gemiva-SVG groep graag gespecialiseerde ondersteuning in het beheer van het Datawarehouse.

Middels een efficiënte workshop liet Centennium Gemiva-SVG groep haar huidige en gewenste situatie in kaart brengen. De conclusie ervan was ‘dat alle toekomstige wensen binnen BI in ieder geval ook binnen de huidige software te realiseren zijn, daarbij gebruik makend van de reeds aanwezige kennis binnen de organisatie.’ Met uiteraard de mogelijkheid om in kleine stappen verbeteringen door te voeren binnen die omgeving.
Gemiva-SVG groep bleek te beschikken over een uitstekende basis, waardoor alle energie beter besteed kon worden aan het uitbouwen van de omgeving en de verbetering van de functionaliteiten in het al aanwezige datawarehouse. Hierdoor zou bovendien een eventuele migratie naar andere BI-software in de toekomst aanmerkelijk eenvoudiger worden.

Centennium is reeds geruime tijd betrokken bij deze ontwikkelingen en helpt waar gewenst. Denk hierbij ook aan planmatige en incidentele ondersteuning ten behoeve van applicatiebeheer voor het Gemiva datawarehouse. Deze vorm van ondersteuning heeft overwegend een preventief karakter en is primair gericht op het voorkomen van incidenten en calamiteiten en het anticiperen op omstandigheden die een impact hebben op de te ondersteunen omgevingen en oplossingen. Met als doel de duurzame borging van zowel de continuïteit als de kwaliteit van alle dataprocessen van Gemiva-SVG groep.

 

Print Friendly, PDF & Email