Gemeente Veenendaal

Centennium - Data- en Informatiemanagement

Effectieve informatie voor

management Veenendaal

De Gemeente Veenendaal heeft met 65.000 inwoners en een centrale ‘winkelfunctie’ in de regio, een grote behoefte aan bruikbare informatie. De data bevindt zich zoals zo vaak in diverse systemen en het Datawarehouse van de Gemeente zorgt ervoor dat deze data wordt gecombineerd (‘geïntegreerd’) tot bruikbare management informatie. Centennium is al enige jaren actief bij en voor de Gemeente: o.a. met requirements analyses en bron analyses en in de realisatie van een Datawarehouse van de Gemeente.

Op het Datawarehouse zijn door het BI-team rapporten ontwikkeld in Cognos en Tableau. Het team gebruikt ook ‘open data’, bijvoorbeeld van het CBS, om de rapporten te verrijken. Tevens zijn geografische data en systemen gebruikt om op kaarten van de Gemeente tal van relevante zaken inzichtelijk te maken.

Ook bij de Gemeente Veenendaal vraagt het Sociaal Domein veel aandacht. Met het Datawarehouse en de ontwikkelde rapporten wordt onder meer gekeken naar het gebruik van diverse regelingen en voorzieningen door inwoners van Veenendaal. Om zodoende meer zicht te krijgen op wie gebruik maakt van welke regeling en om adequate verbeteringen te kunnen doorvoeren.

André Pattenier, senior consultant Centennium:  “Het is fantastisch om samen met de collega’s van de Gemeente Veenendaal de stukjes van de puzzel te zien samenvallen in het Datawarehouse.”

Voor het Gemeentebestuur is datagedreven werken een speerpunt, welke al jaren wordt gefaciliteerd door het Datawarehouse. Centennium helpt graag mee aan de verdere ontwikkeling van dit Datawarehouse, in de wetenschap dat systemen, regels, wetgeving en doelstellingen altijd in beweging blijven!

Print Friendly, PDF & Email