Karen en haar planning

Centennium & Zorg

Karen is facilitair manager in een ziekenhuis en doet het dagelijks beheer en onderhoud van het gebouw. Vandaag kijkt ze naar de activiteiten die op de planning van de komende periode staan die bijdragen aan een positieve beleving van patiënten en collega’s. De planning wordt namelijk omgegooid na een bericht dat er per omgaande meer capaciteit moet komen om de verwachte groei van patiënten aan te kunnen. Ze stelt met spoed een team samen om het te regelen. Net op tijd zo blijkt uit het aantal groeiende opnames…

De zorgsector weet inmiddels dat data leidt tot inzicht en concrete acties, welke van meerwaarde zijn voor gezondheid. Data-analyses kunnen hulp bieden in de besluitvorming van een medisch professional en bestuurders in de vorm van een inzichtelijk dashboard. Dashboards laten zowel de historische als de verwachte waarden voor de komende maanden van het jaar. De voorspellende analyse, oftewel Predictive Analytics, wordt gebaseerd op een slim algoritme, die de historische waarden van de afgelopen jaren gebruikt om tot een realistische verwachting te komen. Daarnaast kunnen nieuwe technieken zoals Machine Learning verbanden vinden die wij, mensen, niet kunnen vinden. Deze nieuwe inzichten leiden tot een betere kwaliteit van zorg én een betere onderhandelingspositie met de zorgverzekeraar.

Centennium is geen onbekende in de zorg en kent de behoefte van de sector goed. Met de expertises in Datawarehousing, BI en Analytics biedt Centennium antwoorden op complexe data uitdagingen in de zorgsector. Centennium helpt de informatievoorziening te verbeteren zodat werkprocessen worden ondersteund met juiste en samenhangende informatie, bijvoorbeeld door rapportage- en analyses mogelijk te maken op de informatie uit de belangrijkste informatiesystemen.

Centennium ontzorgt graag. Middels advies en hulp bij het organiseren en structureren van waardevolle data en het creëren van tastbare inzichten waarop zorgorganisaties kunnen sturen. Van advies en ontwerp tot complete realisatie en beheer van Business Intelligence oplossingen: Centennium is uw kennispartner! 

 

Deze branchecase printen of bewaren?
Hier de case in handig pdf-format:

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:

Print Friendly, PDF & Email