De aankoopkansen van Bram

 

Centennium & Vastgoed

Bram werkt voor een bekende vastgoedontwikkelaar en krijgt bij het afhandelen van zijn mailtjes een bericht vanuit zijn vastgoedmarkt-dashboard, waar zowel interne als externe data in zijn verwerkt om nieuwe (aankoop)kansen op de vastgoedmarkt te signaleren. Hij bekijkt het vastgoedobject uit het dashboardbericht en bij controle blijkt dat het object nog niet bij een tussenpartij is beland. Bram is geïnteresseerd en belt de vastgoedeigenaar van het object. Die heeft er wel oren naar. Morgen hebben ze een afspraak.

De vraag naar een gestructureerde stroom van vastgoedinformatie binnen vastgoedorganisaties wordt steeds groter. Combinaties van open en eigen databronnen geven gestructureerd antwoord op vastgoedportefeuille-vragen en worden steeds belangrijker bij het bepalen en uitvoeren van de portefeuillestrategie. Bij de analyse wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van algoritmes, big data en kunstmatige intelligentie. Met ‘Predictive Analytics’ kunnen patronen en trends zichtbaar worden gemaakt die duurzaam competitief voordeel kunnen opleveren. Dankzij de enorme analysekracht die hedendaagse computeromgevingen ons bieden kunnen analyses snel en accuraat uitgevoerd worden. Deze ontwikkelingen verdiepen het inzicht en brengen de strategische besluitvorming van vastgoedorganisaties naar een nieuw niveau.

Centennium is al meer dan 20 jaar bekend met data analyses en -rapportages en heeft al vele klanten in verschillende sectoren geholpen met complexe datavraagstukken. Dankzij diverse werkzaamheden voor gemeentes, woningcorporaties en projectontwikkelaars is zij bovendien goed op de hoogte van de branche-eigen kenmerken van de vastgoedsector. Met behulp van onze expertise kan vastgoedinformatie gestructureerd en veilig opgeslagen worden en kunnen betrouwbare rapportage-omgevingen en dashboards gebouwd worden. Waardoor het doen van onderbouwde marktanalyses en het bekijken van trends door middel van voorspellende analysemodellen zorgen voor een strategische kennisvoorsprong in de vastgoedmarkt. 

 

Deze branchecase printen of bewaren?
Hier de case in handig pdf-format:

Print Friendly, PDF & Email