De datastromen van Christopher   

Centennium - Data- en Informatiemanagement

Centennium & Overheid

Christopher zit in de metro naar Rotterdam. Vol trots en met een ontroerende glimlach vertelt hij over het mooie moment dat hij een promotie kreeg op zijn werk. Hij is altijd verbonden met de wereld via zijn mobiel. Hij kan onderweg in de metro de werkbonnen aan zijn team sturen, terwijl hij met zijn moeder in de USA aan het bellen is of muziek aan het streamen is. Christopher laat nét als miljoenen Nederlanders een groot data-spoor achter. Een spoor zo uniek als een karakter. Veel organisaties willen leren van deze data.  Om analyses of aanbevelingen te doen. Ook de overheidsorganisaties waar Christopher in contact mee is, zoals de gemeente en IND, zijn zeer datagedreven organisaties.

Overheidsorganisaties zijn steeds intensiever bezig om inzicht te krijgen uit data. Als voorbeeld om inzicht te hebben in de asielzoekersstromen of om de afstand tussen inwoners en zorginstellingen of hulpdiensten te bepalen. Zo worden bijvoorbeeld door inzicht in actuele data ook de vergunningsprocedures  verbeterd en wordt de veiligheid van burgers vergroot.

Centennium ondersteunt deze organisaties  om data van inwoners slim te gebruiken, dataprocessen te verbeteren en de informatievoorziening te optimaliseren. Door de inzet van specifieke expertise bij ministeries en overheden kunnen dagelijks belangrijke vraagstukken opgelost worden. Op het gebied van veiligheid, zorg, onderwijs of bijvoorbeeld stadsontwikkeling. Ook ondersteunt Centennium vele lokale overheden in projecten om de juiste managementinformatie gestructureerd aangeleverd te krijgen. Hiermee helpt Centennium aan inzicht zodat deze organisaties uiteindelijk gefundeerd beslissingen kunnen nemen. 

De huidige maatschappij kan niet zonder data- en informatiemanagement. Iedereen is verantwoordelijk voor de juiste toepassing ervan…

Deze branchecase printen of bewaren?
Hier de case in handig pdf-format:

Print Friendly, PDF & Email