De mobiliteit van Sven

Centennium - Data- en Informatiemanagement

Centennium & Luchtvaart

Sven is purser bij een luchtvaartmaatschappij en vliegt ook vanaf Rotterdam The Hague Airport naar vakantiebestemmingen. Hij is verantwoordelijk voor het team aan boord en geeft trainingen aan stewards en stewardessen. Tevens doceert hij CRM, Crew Resource Management.
Hij is nu zelfs bezig om verder te studeren tot verkeersvlieger. De wereld van Sven bestaat uit data. Hij kan zijn werkschema om te vliegen vanaf zijn mobiel bekijken. Wanneer hij zich moet aanmelden voor de vlucht, of hij stand-by staat voor een vlucht, hoe lang de vlucht zal zijn en wanneer hij terug zal zijn. 

Luchtvaartmaatschappijen doen veel investeringen in data- &  informatiemanagement. Door slim gebruik van data kan het onderhoud van vliegtuigen voorspeld worden (Predictive Maintenance) en uiteraard wordt voor de klanttevredenheid alles ingezet. Dit gaat tot en met de juiste krant voor elke nationaliteit aan boord. Luchtvaartmaatschappijen kunnen boekingen en reisgedrag voorspellen. (Predictive Analytics). De voorspellingen, gebaseerd op data, worden aangevuld met informatie over onder andere concurrentie, online gedrag en promotieactiviteiten.

Centennium ondersteunt organisaties met dit type vraagstukken. Predictive Analytics kan organisaties veel geld besparen en de mogelijkheid geven om tijdig bij te sturen. Zo kan HR bijvoorbeeld met een voorspellende analyse de kans berekenen dat een medewerker bepaald gedrag gaat vertonen en een taxidienst kan met behulp van o.a. file-, weer- en OV-data voorspellen hoeveel taxi’s er nodig zijn. Centennium levert experts op dit gebied en maakt úw organisatie klaar om ook voorspellende analyses te kunnen uitvoeren. Met voorspellende analyses uit uw eigen data bent u samen met Centennium voorbereid op de snel veranderende markt.

In de luchtvaartsector is  data- en informatiemanagement van cruciaal belang. Dit is voor de veiligheid van alle passagiers, waar dan ook ter wereld.

Deze branchecase printen of bewaren?
Hier de case in handig pdf-format:

Print Friendly, PDF & Email