Fleur en haar energieleverancier  

Centennium - Data- en Informatiemanagement

Centennium en de energiemarkt

Fleur heeft afgelopen week besloten om een nieuwe wasdroger te kopen. De oude is tien jaar oud en verbruikt veel energie. Thuis heeft Fleur een ‘slimme thermostaat’. Dit apparaat geeft niet alleen elektronisch de meterstanden door maar de energieleverancier kan ook, op basis van het verbruik, adviezen geven over apparatuur in huis. 

Fleur heeft zich nooit gerealiseerd dat haar energieleverancier kan zien aan het verbruikspatroon dat haar wasdroger niet zuinig is. De energieleverancier kan zien wélk apparaat véél energie verbruikt! Op basis van het advies van haar energieleverancier gaat Fleur vanmiddag de aanschaf van een zuinigere wasdroger doen.  

Energieproducenten, energieleveranciers en netbeheerders zijn dagelijkse bezig met het verzamelen en analyseren van enorme hoeveelheden data. Innovatie in de energiemarkt is dan ook erg groot. 

Centennium is thuis in de energiemarkt in Nederland. Centennium ondersteunt energieproducenten, energieleveranciers en netbeheerders in het antwoorden van vraagstukken door ondersteuning in data & informatiemanagement.
Door de inzet van expertise van Centennium hebben energieproducenten antwoorden op vraagstukken over productiecapaciteit en hebben deze partijen actueel inzicht in handelsprijzen en energiefraude kan gemakkelijker opgespoord worden. Daarnaast hebben de energieleveranciers en netbeheerders beter inzicht in hun (storings)processen om klanten een nog betere dienstverlenging te bieden.
Centennium begrijpt de uitdagingen van de energieproducenten, netbeheerders en energieleveranciers en draagt bij met specifieke kennis voor de energiemarkt.

Door inzet van slimme technologie wordt steeds meer data verzameld. Leveranciers kunnen consumenten bij aankoop vaker gefundeerd adviseren. 

Deze branchecase printen of bewaren?
Hier de case in handig pdf-format:

Print Friendly, PDF & Email