Isabelle en haar studiebegeleiding   

Centennium - Data- en Informatiemanagement

Centennium & Educatie

Isabelle zit in haar tweede studiejaar bij een grote Nederlandse onderwijsinstelling. Vorig jaar liepen in het tweede semester haar studieresultaten terug door persoonlijke omstandigheden waardoor het halen van haar bindend studieadvies in gevaar kwam. Gelukkig heeft haar studieloopbaanbegeleider tijdig ingegrepen door de notificatie die het studentensysteem gaf over haar teruglopende resultaten.

Onderwijsinstellingen zijn zich steeds beter bewust van hun enorme hoeveelheid data en de mogelijkheden die dit biedt tot onderwijsverbetering en persoonlijke aandacht voor studenten. Door slim gebruik te maken van verzamelde student-, studie- en overige nuttige gegevens kan niet alleen een beter kwalitatief inzicht worden gegeven over het functioneren van de student in het verleden maar kan ook een voorspellende analyse worden gegeven over toekomstig studieverloop. Hierdoor zijn onderwijsinstellingen niet enkel in staat een efficiëntieslag uit te voeren maar kan ook direct worden ingegrepen als studenten van hun voorspelde leercurve af dreigen te raken.

Centennium kent de onderwijssector in Nederland. Predictive Analytics kan resultaten van onderwijsinstellingen aanzienlijk verbeteren door leerlingen die persoonlijke aandacht behoeven tijdig te signaleren. Daarnaast biedt Centennium antwoorden op complexe organisatievraagstukken door Business Intelligence Competency Center’s te realiseren en op deze manier te ondersteunen op het gebied van data- en informatiemanagement. Tenslotte zorgen wij voor een langdurige kostenbesparing door effectiviteit en efficiëntie te verhogen zonder dat hiervoor hoeft te worden ingeboet op studiekwaliteit. Centennium begrijpt de uitdagingen van onderwijsinstellingen en draagt bij met specifieke kennis in de onderwijswereld.

Door deze kwaliteitsverbetering kan de studievertraging van studenten verder gereduceerd worden, wat kan leiden tot  een daling in de kosten voor de onderwijsinstelling.

Deze branchecase printen of bewaren?
Hier de case in handig pdf-format:

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email