Centennium - Data- en Informatiemanagement

Door de jaren heen is Microsoft voor Centennium en vele andere organisaties een van de belangrijkste ICT-platformen. In het begin met name als database- en ontwikkelplatform en vervolgens ook steeds meer als platform voor Business Intelligence en Datawarehousing.

 

Centennium heeft als expertisehuis al vanaf de start in 1998 nadrukkelijk geïnvesteerd in deze belangrijke kennis, wat geleid heeft tot honderden trainingen en tientallen certificeringen. Op 16 december 1998 haalde de eerste Centennium-consultant zijn felbegeerde Microsoft-certificering binnen, op 20 november jl. de laatste. Voorlopig dan, want ook in 2020 verwachten we meerdere gecertificeerde consultants te mogen begroeten in ons team…

Met de laatste officiële certificering (MCP, na het behalen van het Microsoft examen (70-778) ‘Analyzing and Visualizing Data with Microsoft Power BI’) komt het aantal Microsoft gecertificeerde Centennium consultants sinds de start van Centennium formeel op 40, een aantal waar we trots op zijn!

In 1992 is Microsoft officieel haar certificeringsprogramma gestart voor mensen werkzaam in de ICT-industrie met het Microsoft Certified Professional (MCP) programma – al snel een van de meest gewilde certificeringen ter wereld. De certificeringen werden in 1993 uitgebreid met de programma’s voor onder andere Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE). In de jaren daarna zijn daar meerdere certificeringen bijgekomen, of is daar (later) de inhoud van aangepast.

Inmiddels zijn er nog certificeringsprogramma’s op drie niveaus:

  • Beginner: Microsoft Technology Associate (MTA) / Microsoft Certified Professional (MCP);
  • Professional: Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA);
  • Expert: Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) en Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD).

(Ook beschikbaar, hoewel niet op hetzelfde pad als de andere certificeringen, is de Microsoft Office Specialist ofwel MOS-certificering).

Tegenwoordig zijn er wereldwijd miljoenen mensen ingeschreven voor certificeringsprogramma’s vanwege de aanzienlijke voordelen van Microsoft-certificeringen. Een van de redenen waarom de certificeringen zo belangrijk zijn geworden, is dat werk- en opdrachtgevers het belang ervan inzien en ze als maatstaf hebben gesteld om de competentie van kandidaten te meten.

De certificeringsprogramma’s zullen doorontwikkeld blijven worden door Microsoft aangezien de ICT-industrie exponentieel blijft groeien. Het is belangrijk om te weten dat de omvang ervan niet wordt gedreven door Microsoft, maar door hoe geïnteresseerd mensen zijn in het verwerven van nieuwe vaardigheden die hen zullen helpen professioneel uit te blinken. Van Microsoft is bekend dat het voldoet aan de eisen van zowel de mensen als de industrie.

Print Friendly, PDF & Email