search arrow arrow-left download facebook linkedin twitter share googleplus mail check phone
Terug
1 april 2016

Congres IGO 2016

De Informatiegestuurde Overheid (IGO), editie 2016

Heliview is er wederom in geslaagd een evenwichtig programma op te stellen rondom het centrale thema ‘Hoe creëer je publieke waarde uit informatie?’. In plenaire sessies over oa. privacy, informatieveiligheid, maar ook over Big Data initiatieven, was terug te horen dat ook overheden meer en meer data gedreven (moeten) gaan werken om de burger maximaal te kunnen ondersteunen. Tegelijkertijd werd in diverse sessies van gemeenten als Arnhem en Veenendaal duidelijk hoe organisaties soms worstelen met deze kanteling, waarin de vraag naar inzichten uit meer en meer geïntegreerde gegevens uit diverse databronnen steeds groter wordt.

Centennium deed voor de tweede keer mee aan dit congres, dit jaar als ‘Silver Partner’. Op onze stand werd onder meer een demo verzorgd rondom het logische gemeentelijke datamodel, waarin geïntegreerde gemeentedata rondom uitkeringen en hulpvragen visueel werd getoond in een Qlik Sense dashboard en er bijvoorbeeld op wijk/buurt-niveau kan worden uitgevraagd wat de zogenaamde ‘Zorgconsumptie’ is geweest.

medium_solution1_1.jpg medium_solution2.jpg medium_solution3.jpg medium_solution4.jpg

Daarnaast hebben we gemeente Veenendaal bereid gevonden om een break-out sessie te verzorgen over de geïntegreerde informatievoorziening en met name de organisatie daarvan toe te lichten onder de noemer ‘Je weet pas wat er leeft als data wordt geïntegreerd!’. Gemeente Veenendaal wordt al een aantal jaren door Centennium ondersteund bij diverse vraagstukken, van het opzetten van de geïntegreerde informatievoorziening tot en met het organiseren en inbedden daarvan in de gemeentelijke organisatie.

Bekijk hier de video en de slides van de presentatie van Ad Stander:

 

Kortom, voor ons was dit een geslaagde dag. Ons viel op hoeveel overheden de weg naar Ede wisten te vinden. We hebben leuke gesprekken gevoerd met gemeenten en provincies maar ook met ministeries, ondersteunende organisaties en met de Belastingdienst.

Ook zorgde Devon van ’Lgroup' ervoor dat onze gasten op de gevoelige plaat werden vastgelegd en naar huis gingen met een tastbaar aandenken aan deze dag.

Namens het team van Centennium hopen we je volgend jaar weer te zien op IGO 2017!

medium_1.jpg medium_2.jpg medium_3.jpg medium_5.jpg medium_4.jpg medium_6.jpg

Meer weten?

Neem contact op met Ferry Eijgel 088 63 63 200