search arrow arrow-left download facebook linkedin twitter share googleplus mail check phone
Terug

Business Intelligence: essentieel voor de energiesector

Veranderingen in de energiewereld gaan sneller dan ooit. Het BI-landschap, en continue bezig met de innovatie hiervan, is essentieel voor de energiesector.

De vraag naar (nieuwe) energie wordt steeds hoger. Zo moet de energiesector zich steeds meer bezighouden met de ontwikkeling van innovaties om beter om te gaan met energie, zoals op het gebied van elektrisch rijden en het opwekken van je eigen energie. Slimme oplossingen zijn nodig om het duurzaam opwekken, leveren, delen en gebruiken van energie voor iedereen makkelijk en efficiënt te maken. Daarnaast heeft men in de energiebranche te maken met verschillende partijen zoals leveranciers, distributeurs en de klanten. Uitwisseling van gegevens tussen verschillende marktrollen is essentieel voor de goede werking van de energiemarkt.

Dit betekent dat er heel veel beschikbare data te analyseren is. De energieleverancier transformeert meer en meer naar een datafabriek. Dat maakt data-analyse is een hot item voor de energiesector. Door BI-toepassingen te gebruiken kunt u alle data ontsluiten en analyseert u deze met gemak. Het gebruik van Business Intelligence helpt ook in het vertalen van uw duurzame strategie naar financiële plannen, budgetten en ramingen en zorgt deze voor haarscherpe analyses en betrouwbare investerings- en risicomodellen

Datawarehousing en Business Intelligence is de oplossing om innovatie en procesverbetering te realiseren, de impact van nieuwe regelgeving analyseren en klantdata inzichtelijk maken. Hierdoor haalt u het maximale voordeel uit slimme netwerken, geavanceerde meters en andere innovaties in de branche.

Centennium is specialist in data- en informatiemanagement en heeft ervaring in de energiesector. Over het hele spectrum kunnen wij u van dienst zijn: van advies en ontwerp tot complete realisatie en beheer van Business Intelligence oplossingen. Wij hebben onder meer kennis en ervaring op het gebied van business requirements, data-analyse, datamodellering, data preparaties en rapportagevisualisatie en testen. Onze expertise zetten we in, zodat onze opdrachtgevers efficiënter en innovatiever hun klanten kunnen bedienen. Middels het creëren van tastbare inzichten zorgen wij dat u uw organisatie adequaat kunt sturen.

Waarom Centennium?

  • Ervaring binnen de energiesector
  • Gekwalificeerde projectmanagementervaring
  • Kennis van data visualisatie
  • Het uitvoeren van informatie- en requirementsanalyses
  • Het adviseren en ontwikkelen van datamodellen, dashboards, analyses en rapportages
  • Capaciteit leveren van BI- en Datawarehousing specialisten
  • Het on-the-job begeleiden van medewerkers in het gebruik van de diverse (standaard) rapportage tools.
  • De mogelijkheid tot het opleiden van medewerkers.

Wilt u meer weten over onze diensten klik dan hier. Nieuwsgierig naar onze data- en informatie expertise? Wij adviseren en helpen bij het organiseren en structureren van uw waardevolle data ten behoeve van tastbare inzichten en resultaten.