search arrow arrow-left download facebook linkedin twitter share googleplus mail check phone
Terug

Big Data & Cloud

Centennium heeft haar expertise in de afgelopen jaren op het gebied van Data en Analyse opgebouwd. Voor ons is Big Data vooral data en biedt de Cloud extra en ongekende mogelijkheden.

Big Data

De waarde van Big Data voor de organisatie is vaak nog niet helder. Door de rol van Business Intelligence, Analytics en Big Data goed te definiëren, geven wij je inzicht in de verschillen maar juist ook de randvoorwaarden voor een succesvolle toepassing van Big Data, Business Intelligence en Analytics binnen je strategie.

De business case voor je organisatie start met het aanscherpen van Big Data-definities en de juiste positionering. We onderscheiden vier onderdelen waarop we big data hanteren in onze adviespraktijk:

  • Bewustwording en begripsbepaling: je ontwikkelt inzicht in actuele en toepasbare kennis over Big Data
  • Positionering: wat is het verschil met mijn huidige beschikbare data en de nieuwe rol van data management en data architectuur
  • Realisatie: Big Data maar klein beginnen aan de hand van datascenario’s
  • Implementatie: samen met jou creëren we hetgeen in het datascenario is verkend

Cloud

Met de komst van de Cloud-technologie zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan om tegen lagere kosten (TCO) te opereren. Uiteraard zijn hier ook een aantal belangrijke zaken die de aandacht verdienen. Inmiddels zijn er meerdere varianten mogelijk zoals een private en hybride cloud. Voor Big Data toepassingen kan een cloudoplossing uitkomst bieden. De services die worden geboden vanuit de cloud zullen de komende tijd worden uitgebreid. Wij zijn hierop voorbereid en denken graag met je mee voor het maken van de juiste keuze. Daarbij kunnen we met onze partners ook adviseren over een volledige cloudstrategie. Hierdoor beschik je over alle noodzakelijke expertise onder één dak en één aanspreekpunt.

Wat kunnen we voor je betekenen?

  • Workshop Business case en use cases voor Big Data, Cloud (gericht op businesswaarde en/of technologische mogelijkheden)
  • Advies en implementatie Big Data oplossingen
  • Advies en implementatie Cloud oplossingen
  • Outsourcing en beheer van je omgeving zowel technisch als functioneel
  • Opleiding