search arrow arrow-left download facebook linkedin twitter share googleplus mail check phone
Terug

Business Intelligence in de bancaire sector

De bancaire sector is een dynamische omgeving waar wet- en regelgeving, de behoefte van de klant, nieuwe risico's en uitdagingen en toenemende concurrentie impact hebben op het dagelijkse werk. Continue verandering lijkt de nieuwe werkelijkheid te zijn. Naast Business Intelligence (BI) en Datawarehousing worden hierdoor Big Data en Data Sciences ook steeds belangrijker voor uw sector.

Tijdige beschikbaarheid van kwalitatief hoogwaardige data en informatie is voor de bank van doorslaggevend belang. Niet alleen voor het optimaliseren van de dienstverlening naar de klanten, maar ook voor het verbeteren van de interne bedrijfsvoering en natuurlijk voor haar verplichtingen vanuit wet- en regelgeving naar toezichthouders.

Van interne en externe databronnen kunnen ruwe data en informatie in allerlei vormen (rapportages, datamarts, dashboards, leveringen) beschikbaar worden gesteld aan afnemers binnen en buiten de bank. Datawarehousing houdt zich bezig met de beheersbaarheid van de data huishouding van de bank. Daarbij hoort het structureren van interfaces tussen verschillende systemen en het opbouwen van een consistent data archief van waaruit de organisatie van informatie kan worden voorzien.
Als specialist in data- en informatiemanagement kunnen wij u ondersteunen in het ontwikkelen en beheren van de Datawarehouse-omgeving, adviseren bij BI-projecten en hulp bieden bij het opzetten van rapportages en analyse omgevingen voor gebruikers.

Centennium is al sinds jaar en dag kennispartner in de bancaire sector. Over het hele spectrum kunnen wij u van dienst zijn: van advies en ontwerp tot complete realisatie en beheer van Business Intelligence oplossingen. Wij hebben onder meer kennis en ervaring op het gebied van business requirements, data- en informatie analyse, datamodellering, data preparaties en rapportagevisualisatie en testen. Onze expertise zetten we in, zodat onze opdrachtgevers efficiënter en innovatiever hun klanten kunnen bedienen. Middels het creëren van tastbare inzichten zorgen wij dat u uw organisatie adequaat kunt sturen.

Waarom Centennium?

  • De jarenlange kennis en ervaring binnen de bancaire sector
  • Het uitvoeren van informatie- en requirementsanalyses
  • Het adviseren en ontwikkelen van solutions, frameworks, dashboards, analyses en rapportages
  • Kennis en ervaring in Big Data, Data Mining en Data Sciences
  • Capaciteit leveren van BI- en Datawarehousing specialisten
  • Het on-the-job begeleiden van medewerkers in het gebruik van de diverse (standaard) rapportage tools.
  • De mogelijkheid tot het opleiden van medewerkers.

Wilt u meer weten over onze diensten klik dan hier. Nieuwsgierig naar onze data- en informatie expertise? Wij adviseren en helpen bij het organiseren en structureren van uw waardevolle data tot tastbare inzichten en resultaten.